Piata europeana de capital a cunoscut cresteri semnificative astazi, cand Rezerva Federala din SUA si-a inceput sedinta de doua zile, la finalul careia este asteptata sa anunte masuri importante de sustinere a economiei americane.

Sectorul energetic si cel al producatorilor de materii prime au inregistrat cele mai puternice cresteri, pe fondul raportarilor peste asteptari din partea BP Plc, BG Group, al treilea producator de gaze naturale din Marea Britanie, si K+S AG, cel mai mare producator european de ingrasaminte.

Astazi au loc in SUA alegeri partiale ce par ca vor trece majoritatea din camera inferioara a Congresului de la democrati la republicani. Principalul punct al campaniei electorale a fost situatia economica, iar rezultatele ar putea pune frana reformelor democratilor si ar putea favoriza o politica bugetara austera.

Piata valutara s-a miscat in tandem cu cea de capital, moneda Euro apreciindu-se fata de dolarul american cu circa 1%, cotatia EURUSD trecand peste nivelul de 1,4.