Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi o noua sesiune de evolutii negative, doar BET-C si BET-NG reusind sa incheie ziua deasupra valorilor de referinta. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a suferit cea mai mare scadere procentuala, de 0.36%, venita aproape integral in perioada de pre-inchidere, dupa ce in debutul sedintei crescuse cu 1.5%; patru din cele cinci componente ale sale au incheiat ziua stationar, in timp ce SIF5 Oltenia a suferit o scadere de 1.40% pana la 1.41 RON.

Indicele BET-NG a reusit cea mai mare apreciere a zilei, de 0.60%, Indicele BET a coborat la randul sau cu 0.15%, in urma cresterilor realizate de actiunile OMV Petrom (+1.19%) si Transgaz (+0.72%). Indicele BET a coborat cu 0.15%, evolutia pozitiva a sectorului energetic fiind contrabalansata de o noua zi de scaderi pentru actiunile bancare (Banca Transilvania -1.50%, BRD -0.82%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de doar 5 milioane de lei, in timp ce pietele futures si de produse structurate au totalizat 129, respectiv 486 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul tranzactiilor cu actiuni a fost de 1.07 milioane lei.