Pietele europene au evoluat mixt in ultima zi a saptamanii, sub efectele contrare ale masurilor anuntate de Federal Reserve, respectiv ale temerilor investitorilor privind situatia financiara a tarilor din zona euro cu deficite bugetare ridicate. Irlanda a condus astazi tendinta de crestere a cotatiilor CDS pentru obligatiunile guvernamentale ale PIGS, iar bancile irlandeze si grecesti au contribuit semnificativ la scaderea de 0.69% a indicelui Stoxx 600 Banks.

Preturile de productie din Marea Britanie au inregistrat in octombrie cea mai abrupta crestere din ultimele sase luni in urma avansului inregistrat de costurile de energie si alimente. Indicele preturilor la producator a avansat cu 0.6%, fata de evolutia stationara din septembrie; fata de anul anterior, cresterea a fost de 4%, comparativ cu 3.8% in septembrie.

Comenzile industriale din Germania au scazut in mod neasteptat in luna septembrie, pe fondul scaderii investitiilor de capital din zona euro. Volumul comenzilor a coborat cu 4% fata de luna august (ajustat sezonier si pentru inflatie) dupa cresterea anterioara de 3.5%; asteptarile economistilor indicasera o crestere de 0.4%.