Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi o noua sesiune de evolutii negative, incheind in apropiere de minimele sedintei de tranzactionare in urma unor tendinte descendente manifestate pe parcursul intregii zile. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a suferit cea mai importanta corectie zilnica, coborand pana la 22126.49 puncte, o scadere de 3.02% fata de finalul zilei de ieri; toate cele cinci componente ale sale au coborat cu peste doua procente, cea mai abrupta scadere fiind inregistrata de actiunile SIF2 Moldova (-4.27%).

Indicele BET-NG a suferit a doua scadere a zilei, de 1.82%, in urma evolutiilor negative ale actiunilor Rompetrol Rafinare (-4.01%), OMV Petrom (-1.49%), Transgaz (-1.13%) si Condmag (-4.70%). Indicele BET a pierdut doar 1.22%, la declinul actiunilor energetice adaugandu-se cel al titlurilor BRD (-1¬63%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a avansat astazi pana la 15.89 milioane de lei, iar tranzactiile cu produse structurate au totalizat 490 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 2.11 milioane de lei.