Hidraulica Plopeni a lansat vineri o oferta publica initiala (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti, aceasta fiind prima companie care realizeaza un IPO pe BVB in acest an. Oferta, intermediata de casa de brokeraj Confident Invest, se va derula pe o perioada de 15 zile lucratoare si se va incheia in data de 3 decembrie, potrivit prospectului de oferta.

Producatorul de echipamente hidraulice estimeaza ca in urma acestei oferte va obtine intre 10,67 si 12,12 milioane de lei, care vor fi folositi pentru construirea unei minicentrale fotovoltaice.

"Emitentul are nevoie de o cantitate foarte ridicata de energie electrica si in scopul indeplinirii dezideratelor impuse de scaderea cantitatilor de emisii de gaze cu efect de sera consiliul de administratie a luat decizia de a se implica in mod activ in aceasta directie prin obtinerea unei cantitati din energia utilizata in scopuri productive folosind energiile regenerabile, in speta energia solara prin construirea unei minicentrale fotovoltaice amplasate deasupra unei hale de productie", se mai arata in prospectul de oferta.

Hidraulica Plopeni va vinde 97 milioane de actiuni, pretul de oferta fiind cuprins intre 11 si 12,5 bani. Pretul final va fi stabilit in functie de gradul de subscriere al ofertei.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 11,21 milioane de lei si un profit net de aproape 5.500 lei.