Dupa scaderile puternice de ieri, cotatiile derivatelor tranzactionate la Sibex au deschis tot pe minus si miercuri, amplitudinea deprecierilor fiind insa mult mai redusa, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Odata cu reducerea variatiilor s-a diminuat insa si intensitatea la tranzactionare, investitorii incheind in primele 30 de minute ale sedintei 280 contracte cu o valoare de aproape 2 milioane de lei.

Desi usoare, scaderile inregistrate in urma primelor tranzactii au aparut pe fondul influentei externe, pietele asiatice evoluand pe rosu sub efectele extinderii temerilor privind problemele legate de o criza a datoriilor in Europa respectiv al asteptarilor unei eventuale ridicari de catre China a ratelor de dobanda, pentru incetinirea inflatiei.

Dupa jumatate de ora de la deschidere cotatiile au trecut insa usor pe plus, atat pe segmentul Dow Jones cat si pe DESIF5, doar cotatia aurului mentinandu-se pe rosu.

Derivatul Dow Jones se mentinea cel mai lichid cu 150 de contracte incheiate pe scadenta decembrie in raport cu care cotatia crestea usor cu 4 puncte, valorand 10.984 puncte. Pentru DESIF5 decembrie se observa o apreciere de 0,26% in timp ce uncia de aur pierdea 5 dolari fiind cotata la 1.330 dolari, pentru aceeasi scadenta.