Constructorul auto american General Motors a anuntat miercuri cresterea numarului de actiuni puse in vanzare in cadrul ofertei publice initiale (IPO), aceasta urmand a deveni cea mai mare listare din istoria Statelor Unite, potrivit AFP. Cel mai mare producator auto din SUA a aratat ca va vinde 478 milioane de actiuni, in loc de 365 milioane de actiuni, datorita cererii puternice din partea investitorilor.​

Actiunile vor fi vandute la un pret cuprins intre 32 si 33 dolari pe actiune, iar GM spera sa atraga 22,4 miliarde de dolari in urma acestui IPO.

Recordul pentru cel mai mare IPO este detinut de Visa, care in 2008 a strans 19,7 miliarde de dolari.

GM revine pe Bursa din New York dupa 18 luni de absenta. New York Stock Exchange a delistat actiunile GM dupa ce compania a intrat sub protectia legii falimentului pe 1 iunie 2009. Compania a iesit de sub protectia acestei legi o luna mai tarziu, cand guvernul a preluat pachetul majoritar de actiuni.

Constructorul auto este controlat de guvernul american, care detine 60,8% din actiuni, in vreme ce guvernul canadian controleaza 11,7% din actiunile GM, iar fondul de pensii UAW detine 19,93% din titlurile companiei.

In urma ofertei publice initiale, se asteapta ca pachetul detinut de autoritatile americane sa scada la 40,6%.