Pietele europene au revenit la evolutii pozitive astazi, dupa ce negocierile oficiale au redus riscul perceput de investitori pentru situatia financiara a Irlandei si Greciei. Bondurile irlandeze au avansat in urma declaratiilor ministrului de finante privind negocierile privind un potential ajutor financiar. Bondurile Irlandei fusesera afectate negativ anterior de decizia LCH Clearnet Ltd. de crestere a marjei ceruta pentru detinerea acestora pana la 30%, decizie justificata prin diferenta semnificativa din ultima perioada dintre randamentul obligatiunilor irlandeze si cele din categoria AAA.

Conform declaratiilor oficialilor europeni, o decizie asupra oportunitatii accesarii de catre Irlanda a fondurilor speciale ale Uniunii va fi luata dupa finalizarea analizei bugetului acesteia de catre expertii UE si FMI care va incepe maine. Oficialii eleni au declarat ca se asteapta ca a treia transa a ajutorului financiar din partea UE va fi accesata conform programului in ianuarie; ministrul de finante al Austriei, care ceruse anterior cifre "mai concrete" asupra situatiei bugetare a Greciei, a declarat ca tara sa nu va bloca aceasta transa a imprumutului.

Numarul persoanelor care primesc ajutor de somaj in Marea Britanie a scazut in septembrie in mod neasteptat cu 3700, fata de asteptarile medii de crestere cu 6000.