Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat saptamana cu o zi de evolutii negative, in pofida cresterilor realizate in prima jumatate a zilei. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a fost singurul care a reusit o crestere de 0.67%, predominant in urma cresterii actiunilor SIF5 Oltenia (+2.44%); dintre componentele sale singura care a suferit astazi o scadere a fost SIF2 Moldova (-0.96%).

Indicele BET-NG al sectorului energetic a suferit cea mai mare scadere procentuala a zilei, coborand cu 0.90% datorita aproape integral scaderilor suferite de OMV Petrom (-3.01%).

Indicele BET a coborat cu 0.50%, efectul negativ al scaderii titlurilor SNP fiind redus de cresterea cu 0.82% a actiunilor Banca Transilvania. Indicele ROTX a pierdut 0.70%, dupa ce declinul actiunilor Erste Group Bank (-1.03%) s-a adaugat celui al titlurilor OMV Petrom.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a crescut astazi de peste doua ori pana la 17.33 milioane de lei, iar piata de produse structurate a totalizat 356 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul tranzactiilor cu actiuni a fost de 947 de mii de lei.