Indicii bursieri europeni s-au aflat in scadere usoara astazi, in atentia investitorilor continuand sa se afle datoriile publice ale Spaniei, Italiei si Portugaliei. Diferenta de randament dintre obligatiunile de stat italiene si cele germane la 10 ani a trecut peste nivelul de 2% pentru prima oara din 1997 pana in prezent. Actiunile din sectorul bancar au fost puternic afectate de aceste evolutii. Actiunile Deutsche Bank au scazut cu 1,5%, in timp ce actiunile Barclays au pierdut 2,6%, iar actiunile BNP Paribas s-au depreciat cu 3,4%.

Dintre indicii bursieri majori, indicele german DAX a avut cea mai buna evolutie, scazand cu doar 1,4%. De altfel, raportul lunar privind piata muncii a aratat ca numarul de someri a scazut in noiembrie pentru a 17-a luna la rand, iar rata somajului a ramas la 7,5%.

Stirile macroeconomice venite din SUA au fost de natura mixta: indicele pretului mediu al locuintelor s-a aflat in scadere pentru a treia luna la rand, dar increderea consumatorilor americani a crescut in ultima luna, indicele Coference Board situandu-se peste estimarile analistilor.