Pietele europene au incheiat saptamana cu o sesiune de evolutii mixte, sub influenta datelor economice pozitive din zona euro si a cresterii peste asteptari a somajului din SUA. Sectoarele de constructii si tehnologie au adus principalele contributii pozitive ale zilei, in timp ce scaderile cele mai importante au venit din sectoarele de asigurari, sanitar si de utilitati.

Moneda europeana a avansat in raport cu dolarul american cu peste o figura si jumatate in urma raportului privind somajul din SUA, evolutii similare fiind realizate si de lira sterlina si francul elvetian.

Indicele compus PMI pentru sectoarele de productie si servicii din tarile zonei euro a avansat in noiembrie pana la 55.5 de la 53.8 in octombrie, depasind estimarea preliminara de 55.4. Indicele sectorului de servicii a avansat la randul sau de la 53.5 in octombrie la 55.4, principala contributie fiind adusa de Germania unde cresterea a fost de la 56 la 59.2. In Marea Britanie indicele serviciilor a scazut insa de la 53.2 in octombrie la 53 in noiembrie, indicand o decelerare usoara a sectorului.