Actiunile Asigurare Reasigurare Astra si cele ale Unirea Shoping Center, controlate de familia omului de afaceri Dan Adamescu, au fost suspendate de la tranzactionare pe piata Rasdaq a BVB, la cererea emitentului. In cererea de suspendare de la tranzactionare, cele doua societati arata ca detin informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, care ar putea afecta negativ pretul actiunilor daca ar fi cunoscute de public.

"Avand in vedere ca detinem informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, si care daca ar fi cunoscute de public ar influenta in mod negativ pretul de tranzactionare al unei actiuni emise de societate, in scopul prevenirii folosirii acestor informatii inainte ca acestea sa devina publice, conform prevederilor legale in vigoare, va solicitam suspendarea de la tranzactionare a actiunilor pe o perioada determinata, pana la clarificarea situatiei", se arata in solicitarea inaintata BVB.

Reprezentantii celor doua companii mentioneaza ca informatiile detinute au legatura cu o procedura juridica recent initiata, despre care nu detin date complete in vederea raportarii si informarii corecte a pietei de capital.

Solicitarea transmisa de Asigurare Reasigurare Astra este semnata de presedintele Directoratului, Radu Mustatea, iar cea trimisa de Unirea Shoping Center este semnata de presedintele Consiliului de Administratie, Carmen Adamescu.

Familia Adamescu controleaza cele doua societati prin intermediul firmei Nova Group Investment, care detine 72,68% din Asigurare Reasigurare Astra si 74,16% din Unirea Shoping Center.