Actiunile companiilor Asigurare Reasigurare Astra si cele ale Unirea Shopping Center, controlate de familia omului de afaceri Dan Adamescu, au fost blocate de instanta in cadrul unui dosar de executare silita, potrivit raportarilor remise Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Cele doua companii au solicitat suspendarea de la tranzactionare pentru sedinta de marti a pietei Rasdaq, aratand ca detin informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, care ar putea afecta negativ pretul actiunilor daca ar fi cunoscute de public.

Reprezentantii Asigurare Reasigurare Astra si Unirea Shopping Center nu arata care este valoarea creantelor pretinse in instanta, insa precizeaza ca aceasta este mult mai mica decat valoarea de piata a celor doua pachete de actiuni.

Totodata, acestia solicita prelungirea suspendarii de la tranzactionare a actiunilor celor doua societati pentru perioada maxima permisa.

In raportarile celor doua companii nu se ofera detalii suplimentare in legatura cu acest dosar, iar omul de afaceri Dan Adamescu nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Familia Adamescu controleaza cele doua societati prin intermediul firmei Nova Group Investment, care detine 72,68% din Asigurare Reasigurare Astra si 74,16% din Unirea Shopping Center. Valoarea de piata a celor doua pachete de actiuni este de 85,30 milioane de lei, respectiv 192,12 milioane de lei.