Pietele europene au inregistrat astazi evolutii mixte, indicii DAX si FTSE fiind afectati negativ de scaderile sectoarelor auto si de minerit, care au contracarat avansul realizat de sectorul financiar care a ridicat majoritatea indicilor vest-europeni.

Sectorul asigurarilor a fost cel mai performant astazi, indicele Stoxx 600 Insurance avansand cu 2,12%; acesta a fost urmat de sectorul bancar, al carui indice a avansat cu 1.38%. La polul opus, indicele Stoxx 600 Basic Resources a pierdut 1.41%, in principal datorita scaderilor companiilor miniere pe piata londoneza. Stirile economice pozitive ale zilei au fost unul din motoarele de crestere ale pietelor europene.

Productia industriala din Germania a avansat in octombrie cu 2.9% fata de luna septembrie, cresterea fiind de aproape trei ori mai mare decat asteptarile medii de 1% ale analistilor economici. Fata de anul anterior, productia industriala a crescut cu 11.7%, dupa ce in septembrie cresterea fusese de 7.7%. Intr-un raport separat, excedentul comercial al Germaniei a avansat in octombrie cu 13.9% fata de aceeasi luna din 2009, atingand 18.8 miliarde de dolari.