Indicii bursieri europeni au crescut usor astazi, aceasta fiind a opta sesiune pe plus din ultimele noua. Avansul pietei de capital a avut loc pe fondul stirilor macroeconomice pozitive venite din SUA, unde cererile de somaj au scazut in ultima saptamana, iar activitatea economica in regiunea Rezervei Federale din Philadelphia s-a situat peste estimarile analistilor. Totusi, tensiunile din pietele financiare continua, politicienii germani neputand sa ajunga la o intelegere in privirea mecanismului european in cazul situatiilor de criza, mecanism ce ar putea porni din 2013.

Astazi, Banca Centrala Europeana a anuntat ca doreste sa-si mareasca baza de capital cu circa 5 miliarde EUR, pana la 10,56 miliarde EUR. Anuntul ECB a fost primit negativ de investitori, semnaland faptul ca banca ia in considerare eventuale pierderi rezultate din imprumuturile acordate statelor ce se afla intr-o situatie financiara delicata.

Aceste imprumuturi ajung in prezent la 76 miliarde EUR. Moneda Euro nu a suferit totusi miscari semnificative fata de dolarul american, cotatia EURUSD ramand in preajma nivelului de 1,32.