Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis miercuri certificatul de inregistrare a valorilor mobiliare (CIVM) pentru actiunile Fondului Proprietatea, dupa ce saptamana trecuta autoritatea de reglementare a aprobat prospectul de listare al Fondului, se arata intr-un comunicat al Franklin Templeton, administratorul FP. Tranzactionarea actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti este programata sa inceapa in data de 25 ianuarie 2011.

Inaintea listarii, managerul de investitii si administratorul unic impreuna cu brokerii vor organiza o serie de road-show-uri nationale si internationale pentru a promova Fondul Proprietatea in randul investitorilor.

Fondul Proprietatea a colaborat cu un consortiu de brokeri - Raiffeisen Capital Investments S.A, BRD Groupe Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti - si consultantii juridici, Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA, pentru pregatirea listarii.

La data de 31 octombrie 2010, Fondul Proprietatea detinea active la 83 de companii, din care 29 sunt listate. Cele mai importante cinci companii din portofoliul Fondului sunt OMV Petrom, Hidroelectrica Romgaz, Aeroporturi Bucuresti si Nuclearelectrica.

Activele totale nete ale Fondului Proprietatea erau la finele lunii noiembrie de 15,9 miliarde de lei, iar nivelul activului net pe actiune era de 1,1541 lei.

Franklin Templeton a preluat administrarea FP pe 29 septembrie 2010, Fondul fiind creat in decembrie 2005 pentru despagubirea persoanelor deposedate abuziv de proprietati de catre regimul comunist.