Volumul tranzactiilor s-a dublat la Sibex, fiind incheiate 1.700 contracte futures cu o valoare de 3,5 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 23 decembrie 2010, 17:57 Economie | Burse

La Sibex, cu o zi inainte de Ajunul Craciunului, participantii de pe piata derivatelor au fost mai dispusi la tranzactii comparativ cu sedinta precedenta, volumul transferurilor dublandu-se. Pana la ora 17:15 au fost incheiate peste 1.700 contracte futures, cu o valoare de 3,5 milioane de lei. Pe piata spot interesul investitorilor s-a concretizat in transferarea a 10.000 actiuni Prodplast Imobiliare la un pret de 3,55 lei/actiune, cotatia recuperand pierderea din ziua precedenta datorita cresterii de 55 bani, adica 18,33%. In ceea ce priveste actiunile Sibex, volumul a fost de doar 100 de actiuni, pretul crescand cu 11 bani, pana la 1,54 lei/titlu.

Pe segmentul futures, derivatele pe actiunile SIF5 au fost cele mai cautate, schimburile inregistrate echivaland cu 1,5 milioane de actiuni ale emitentului, prin cele circa 1500 contracte realizate. Scadenta martie 2011 a fost cea mai lichida. Pana spre ora pranzului, cotatia DESIF5 martie a avut o evolutie mai degraba nehotarata, tendinta dominanta fiind totusi una cu scaderi usoare. Dupa ora 12.00 DESIF5 martie au intrat pe plus, cresterile nu foarte ample mentinandu-se in restul zilei. La ora 17:15 DESIF5 martie crestea cu 0,65 %. Si pe celelalte scadente se puteau observa de asemenea cresteri. Totodata, numarul pozitiilor deschise pe DESIF5 a crescut din nou, in special pe aceeasi scadenta martie 2011.

Si piata valutara a fost interesanta pentru speculatori, acestia incheind pana la ora 17:15, 148 contracte EURO/LEU in conditiile in care leul a revenit pe depreciere atat pe piata interbancara cat si pe cea a  derivatelor. Cotatia contractului ce urmareste evolutia Euro fata de moneda nationala a inregistrat o crestere de 1,38 bani pentru scadenta martie 2011 si o evolutie indecisa pentru scadenta iunie 2011, unde se inregistra la ora 17:15 o variatie nesemnificativa, de 0,01% pe minus.

Pe segmentul indicilor, investitorii au tranzactionat pe fondul unei directii pozitive a DEDJIA_RON martie 2011 care castiga 23 puncte. In SUA au fost publicate date din economie, evolutia cotatiei futures a indicelui DJIA fiind astazi una aproape liniara. Indicatorul lunar care arata evolutia valorii totale a comenzilor noi de cumparare plasate la producatorii de bunuri de folosinta indelungata a inregistrat o crestere neasteptata de 2,4 procente in noiembrie, peste nivelul estimat de specialisti de 1,7%. Nivelul inregistrat in luna octombrie a fost o scadere de 1,9%. Nivelul anualizat al numarului cererilor noi de ajutor de somaj pentru ultima saptamana a inregistrat o scadere pana la 420.000 cereri, in conditiile in care nivelul inregistrat saptamana precedenta a fost de 423.000. Pe piata Sibex la ora 16:30 indicele DJIA crestea cu 42 puncte pe scadenta martie 2011.

Pe piata aurului investitorii de la Sibex au anticipat scaderi de 13,1 si 9,3 dolari pentru decembrie 2010 respectiv martie 2011. Aurul a scazut la New York pentru a doua zi la rand in conditiile in care investitorii au recurs la vanzarea metalului inainte de sfarsitul anului pentru a marca profiturile. Cotatia futures a aurului a atins recordul istoric pe 7 decembrie cand pretul inregistrat a fost 1432.5 dolari/uncie.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

139 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version