Indicii bursieri europeni si-au continuat cresterile astazi, indicele pan-european Stoxx 600 inregistrand astfel cea mai mare crestere de doua zile din ultima luna. Actiunile companiilor miniere au fost in prim plan, dupa ce pretul cuprului a ajuns la un nou maxim al ultimelor 12 luni.

De asemenea, actiunile BP au crescut cu 5,9%, avand cea mai buna evolutie dintre membrii indicelui britanic FTSE 100, dupa ce avocatul Kenneth Feinberg a anuntat ca doar jumatate din cele 20 miliarde USD pusi intr-un fond de companie vor fi suficienti pentru plata daunelor facute de scurgerea de petrol din Golful Mexic.

De asemenea, Daily Mail a raportat ca Royal Dutch Shell a fost interesata de preluarea BP atunci cand pretul actiunilor BP scazuse ca urmare a incertitudinilor create de accidentul din Golful Mexic. Si actiunile Carrefour au crescut astazi cu 1,3%, dupa ce analistii Merrill Lynch au schimbat recomandarea pentru acestea de la hold la buy, considerand ca picajul acestora din ultimele patru luni este prea mare, iar un nou model de magazine ce va fi lansat de companie ar putea ajuta la cresterea vanzarilor in a doua jumatate a anului.