Tendinta de scadere care a dominat piata la termen din Sibiu in sedinta de ieri s-a mentinut la deschiderea sedintei de azi pe majoritatea instrumentelor tranzactionate. Pe fondul deprecierilor, volumul inregistrat dupa jumatate de ora de la deschidere era unul ridicat, situandu-se la peste 600 contracte cu o valoare de 1,32 milioane lei.

Cel mai mare furnizor de lichiditate al pietei continua sa fie derivatul pe actiunile SIF5, care a avut, din perspectiva volumului de transfer, un inceput de an foarte bun, confirmand faptul ca ramane cel mai solicitat instrument pentru speculatii. Dupa 30 de minute de la deschidere numarul contractelor DESIF5 realizate era de circa 550, acestea fiind incheiate in contextul unor deprecieri care se situau la 0,93% pe martie 2011 si 0,35% pe iunie 2011.

Si pretul futures al euro scadea usor fata de leu, pierzand 0,11% pe scadenta scurta (martie) si 0,23% pe scadenta iunie.

Derivatul pe indicele Dow Jones era tranzactionat pe doua scadente, avand o evolutie usor descendenta pentru martie 2011, termen in raport cu care scadea cu 11 puncte dupa 30 de minute de tranzactii, sub influenta futures-ului din SUA care indica tot deprecieri nu foarte puternice, in pofida unei inchideri verzi a DJIA in sedinta de ieri de la NYSE.