Indicii Bursei de Valori Bucuresti au evoluat astazi practic pe parcursul intregii sesiuni in teritoriu negativ, coborand cu peste un procent fata de valorile de inchidere de ieri inainte de a se intoarce la mai putin de jumatate de procent sub nivelele de referinta. Indicele BET-FI a suferit cea mai importanta corectie, pierzand 0.83% la finalul sesiunii dupa ce in primele ore de tranzactionare coborase cu pana la 1.18% sub nivelul de inchidere de ieri.

Indicele BET a reusit cea mai buna evolutie a zilei, ramanand practic la nivelul de referinta dupa ce cresterile actiunilor Transelectrica (+0.53%) si BRD (+0.24%) au compensat aproape integral scaderile suferite de Banca Transilvania (-0.39%) si SSIF Broker SA (-1.17%). Indicele ROTX a coborat insa cu 0.48% fata de inchiderea de ieri datorita efectului negativ aditional al scaderii de 2.57% a titlurilor Erste Group Bank. La randul sau indicele energetic BE-NG a pierdut 0.49% din valoarea de inchidere de ieri datorita in principal scaderii actiunilor Rompetrol Rafinare (-4.01%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 16.83 milioane de lei, la aceasta adaugandu-se 4.82 milioane totalizate pe piata de obligatiuni, precum si valorile de 878 si 344 de mii de lei realizate pe pietele de produse structurate, respectiv unitati de fond. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor a fost de 161 de mii de lei.