Pietele europene au inceput sesiunea de astazi cu evolutii negative, fiind afectate de scaderea monedei europene in raport cu dolarul american, insa au reusit reveniri importante in a doua jumatate a zilei dupa ce datele despre numarul de locuri de munca create in SUA in luna decembrie au depasit de aproape trei ori asteptarile analistilor.

Indicele Stoxx 600 a reusit chiar sa revina cu putin deasupra nivelului de referinta, avansand cu 0.04% fata de valoarea de inchidere de ieri. Indicele compozit pentru sectoarele de servicii si productie industriala din zona euro publicat de Markit Economics a ramas in decembrie stationar la nivelul de 55.5 inregistrat in noiembrie, dupa ce estimarea preliminara indicase o scadere pana la 55 (valorile mai mari de 50 indica o crestere a sectorului reprezentat de indice).

Dintre cele doua componente, sectorul de productie a inregistrat o accelerare in decembrie (indicele PMI Manufacturing a avansat la 57.1 de la 55.3) in timp ce sectorul serviciilor a suferit o incetinire (PMI Services a scazut de la 55.4 la 54.2 in decembrie).