La Bursa din Sibiu, deschiderea penultimei sedinte a saptamanii a fost una pozitiva, atat pe segmentul derivatelor SIF5 cat si pe cel al indicelui Dow Jones Industrial Average, se arata intr-un comunicat al Sibex. De asemenea, dupa doua sedinte de scadere, si cotatia futures a aurului a inceput ziua pe plus, cu o crestere de 2,5 dolari pe uncie pe scadenta februarie 2011, inregistrata la 45 de minute de la deschidere.

Scaderea cotatiei metalului pretios pe pietele externe din ultime doua zile a determinat modificarea de catre Casa Romana de Compensatie a marjei necesara tranzactionarii unui contract futures SIBGOLD, care a scazut de la 550 la 500 lei/contract (un contract fiind echivalent cu 10 uncii).

Pentru DESIF5 cotatia pe scadenta martie castiga 0,92% iar pentru DEDJIA_RON se observau tranzactii pe doua scadente anume martie si iunie, cotatiile crescand 18 puncte pe termen scurt si cu 41 de puncte pentru vara acestui an.

Dupa trei sferturi de ora de la deschidere, numarul contractelor incheiate era de peste 300 cu o valoare de 1,3 milioane lei.