Pietele europene au inceput negativ o saptamana dominata de vanzarile in urmatoarele zile de bonduri ale tarilor din zona euro. Indicele german DAX a suferit o scadere de 1,31%, dupa ce doar doua dintre componentele sale au reusit evolutii pozitive. Indicele DJ Euro Stoxx 50 a pierdut 1,69%, doar una dintre componentele sale ramanand deasupra nivelului de inchidere de vineri.

Sectorul financiar a suferit una dintre cele mai importante scaderi, indicii Stoxx 600 Banks si Stoxx 600 Insurance inregistrand scaderi de 1,93%, respectiv 1,87%.

Productia industriala a Italiei a scazut in luna septembrie cu 2,1% fata de august, cel mai abrupt declin lunar din ultimul an si jumatate, conform datelor publicate de Istat. Indicele FTSE MIB al bursei italiene a suferit astazi o scadere de 2,36% pana la 20.058,18 puncte.

Datele publicate de divizia Halifax de credite ipotecare a Lloyds Banking Group Plc. au indicat pentru luna decembrie cea mai mare scadere a preturilor medii la locuinte din ultimele trei luni in Marea Britanie. Declinul lunar a fost de 1,3%, corespunzand unei scaderi anuale de 3,4%.