Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi o sesiune de cresteri sustinute, evolutiile semnificativ peste valorile de referinta fiind similare cu cele inregistrate pe pietele vest-europene. Sectorul financiar a fost principalul motor al cresterii indicilor, actiunile BRD (+3.02%) si Banca Transilvania (+1.73%) contribuind cu 55.47 de puncte la avansul de 70.29 de puncte al indicelui BET (+1.24%); in cazul indicelui ROTX, la cresterea de 1.61% a contribuit suplimentar si aprecierea de 2.06% a actiunilor Erste Group Bank.

Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a avansat la randul sau cu 1.54%, cea mai mare crestere dintre cele cinci componente ale sale fiind realizata de actiunile SIF5 Oltenia (+2.25%). Indicele energetic BET-NG a inregistrat cea mai redusa crestere procentuala a zilei, de doar 0.80%, alimentata practic integral de avansul actiunilor OMV Petrom (+1.70%) si Rompetrol Rafinare (+1.67%).

Pietele de actiuni, obligatiuni si produse structurate ale sectiunii BVB au totalizat astazi 21.2, 1.2 respectiv un milion de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul inregistrat pe piata de actiuni a fost de 1.1 milioane de lei.