Indicii bursieri europeni au inregistrat astazi cresteri, indicele pan-european DJ Stoxx 600 atingand maximul ultimilor doi ani. Sectorul financiar a avut parte de cele mai mari cresteri, dupa ce ministrii de finante din sase tari europene cu rating AAA s-au intalnit la Bruxelles pentru a discuta despre modalitatile in care va fi folosit fondul de ajutorare a membrilor zonei Euro cu probleme de finantare a datoriei publice.

Comisarul european Olli Rehn a declarat cu aceasta ocazie ca doreste cresterea masurilor de siguranta, astfel incat investitorii din pietele financiare sa nu se indoiasca de capacitate de interventie chiar si in cele mai pesimiste dintre scenarii. Increderea investitorilor germani a crescut in ianuarie la maximul ultimelor sase luni, aratand ca revenirea celei mai mari economii europene prinde forta.

In Marea Britanie, inflatia a crescut peste estimarile analistilor in luna ianuarie, in special din cauza preturile la alimente si energie, punand presiune asupra bancii centrale de a creste dobanzile de la nivelul actual.