La Sibex, ritmul tranzactiilor s-a redus comparativ cu sedinta de marti, astfel ca la ora 17:30 numarul contractelor incheiate era de 4.100 cu o valoare 19,5 milioane lei, volum totusi peste media lunii in curs. Cel mai activ sector a continuat sa fie cel financiar, unde de asemenea s-a observat o diminuare a rulajului dupa recordul de marti.

La ora 17:30 numarul contractelor DESIF5 incheiate era de 2.700. Cotatia DESIF5 a deschis pe plus pe scadenta martie, aprecierea depasind un procent pentru ca apoi cresterea sa se diminueze, mentinandu-se totusi pana in jurul orei 15:00. Dupa acesta, sentimentul participantilor s-a schimbat brusc iar cotatiile futures au coborat puternic pe toate scadentele, minimele zilei fiind inregistrate dupa ora 16:00, iar ritmul plasamentelor intensificandu-se. Aceeasi tendinta puternica de scadere se mentinea si la ora 17:30 cand cotatia DESIF5 martie 2011 pierdea 3,03% iar cea pentru iunie 2,65%. Deprecieri de 2,83 si 2,47% se observau si pe scadentele septembrie si decembrie anul curent. Tendinta de scadere a fost una corelata cu pretul activului de baza pe piata suport care a pierdut peste 1%. Pe scadenta martie, numarul pozitiilor deschise s-a diminuat cu circa 1.000, pe fondul deciziei unor participanti de marcare a profitului/pierderii.

Pe segmentul indicilor investitorii au mizat pe cresterea derivatului pe Dow Jones in conditiile in care principalele burse europene au crescut iar cotatia futures a indicelui DJIA din SUA a urcat la randul ei. Conform Reuters, compania Boeing a anuntat miercuri rezultatele pe trimestrul al patrulea, profitul sau scazand dupa ce compania a livrat mai putine avioane comerciale. Compania a anuntat ca veniturile vor fi afectate din cauza intarzierilor din cadrul programului de constructie al aparatului 787 Dreamliner. Profitul net anuntat de Boeing pe trimestrul 4 este de 1,16 miliarde dolari, sau 1,56 dolari/ actiune, in comparatie cu 1,27 miliarde dolari, sau 1,75 dolari/actiune, rezultat inregistrat cu un an mai devreme. Pe piata Sibex la ora 17:30 investitorii tranzactionau indicele DJIA pe toate cele patru scadente. Pe scadenta martie 2011 indicele DJIA crestea cu 75 puncte iar pe scadenta Iunie 2011 aprecierea era de 73 puncte.

Tranzactiile investitorilor cu derivatul EUR/RON s-au concentrat pe scadenta Iunie 2011, pe care au fost realizate pana la ora 17:30 un numar de 104 contracte, cu o scadere de 0,11% a pretului de cotare. BNR a anuntat astazi un curs in scadere cu 0,02 bani, pentru perechea valutara EUR/RON, urmand ca apoi pe piata interbancara leul sa se deprecieze usor fata de moneda europeana.

Pe piata derivatelor pe aur uncia a inregistrat cresteri. Acestea au venit in contextul in care metalul galben a crescut pentru prima data in 5 zile la Londra, cererea fiind alimentata de scaderea cotatiei pana aproape de minimul ultimelor 3 luni precum si de deprecierea monedei americane. Aurul a scazut marti pana la 1.322,75 dolari, cel mai mic pret inregistrat din 27 Octombrie pana in prezent. Cotatia dolarului in raport cu moneda unica europeana a ramas in zona minimului ultimelor 9 saptamani. Pe piata de la Sibiu la ora 16:30 contractul SIBGOLD_RON crestea cu 8,3 dolari pe scadenta Februarie 2011.

Pe piata spot s-au observat din nou tranzactii pe ambii emitenti listati. De acesta data titlurile Sibex ai fost mai lichide cu 10.000 de actiuni rulate la un pret de 1,42 lei pentru o actiune. Cotatia a crescut cu 3 bani fata de inchiderea zilei precedente. Pe ATS-ul administrat de bursa sibiana au fost rulate 2.085 actiuni Prodplast Imobiliare. Cotatia PPLI a bifat a treia zi consecutiva, de crestere apreciindu-se cu 28 bani adica 6,6%, conform cotatiei de 4,5 lei/titlu, de la ora 16:30.