Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu scaderi importante, nivelul atins dupa declinul abrupt din debutul sesiunii de tranzactionare mentinandu-se pana la finalul zilei. Indicele BET-FI a suferit cea mai severa corectie, coborand cu 2.05% dupa ce toate componentele sale au pierdut cate cel putin o jumatate de procent.

Indicele BET a suferit un declin de 1.22% pana la 5672.66 puncte, nici unul dintre membrii sai nereusind o evolutie pozitiva; cele mai importante scaderi au fost inregistrate de titlurile Banca Transilvania (-1.41%) si OMV Petrom (-1.32%). Indicele ROTX a reusit cea mai limitata scadere zilnica, pierzand doar 0.77% din valoarea de inchidere de vineri, datorita efectului pozitiv al cresterii actiunilor Erste Group Bank (+1.17%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 72.33 milioane de lei, doua treimi din aceasta fiind realizate de tranzactiile cu actiuni Fondul Proprietatea; piata de produse structurate a totalizat la randul sau 1.54 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 1.76 milioane de lei.