Petrolul a trecut de 100 de dolari si isi mentine aprecierea in urma revoltelor din Egipt
In primele tranzactii de marti dimineata, cotatia unui baril de petrol Brent din Marea Nordului a scazut cu 57 de centi, dar a ramas peste pragul de 100 dolari la 100,44 dolari. Un baril de petrol "light sweet crude" cu livrare in luna martie a pierdut 22 de centi pana la 91,97 de dolari.
Egiptul nu este un producator major de petrol, dar tara detine Canalul Suez pe unde trec in fiecare zi un milion de barili de petrol din Golf pana in Marea Mediterana.
Preturile aurului negru au scazut putin la inceputul sedintei pe bursele asiatice pentru ca investitorii isi marcheaza profitul, a declarat Ong Yi Ling, analist la Phillip Futures din Singapore.
"Una din cauzele declinului este, fara indoiala, dorinta investitorilor de a-si marca profitul, deoarece petrolul a atins cea mai mare valoare din ultimele 27 luni. Totusi, acest declin ar putea fi temporar, avand in vedere situatia din Egipt", adauga analistul.
Egiptul se pregateste marti pentru manifestatii de amploare pentru a marca o saptamana de revolte fara precedent impotriva presedintelui Hosni Mubarak.
Luni la New York Mercantile Exchange (Nymex), un baril de titei light sweet crude cu livrare luna martie a inchis la cotatia de 92,19 dolari, cu un castig de 2,85 dolari (3.19%). In timpul sedintei atinsese 92,84 dolari, cel mai mare nivel din octombrie 2008.
Intre timp, cotatia petrolului Brent a depasit 100 de dolari la Londra, nivel ne mai atins de peste doi ani. La Intercontinental Exchange, un baril de petrol Brent cu livrare in martie a inchis la 101,01 dolari, in crestere cu 1,59 dolari, dupa ce in cursul sedintei de tranzactionare a urcat la 101,73 dolari.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
vezi www.xtb.ro
O alta optiune ar fi sa fie marcat ca Articol Publicitar :)