Compania care detine bursa americana NASDAQ a confirmat pentru Wall Street Journal (WSJ) ca in 2010 mai multe computere din reteaua securizata a firmei au fost compromise de hackeri. Printre sistemele vizate se numara si canalul de comunicatii intre directorii institutiei, numit Directors Desk, fapt care confirma teoriile conform carora scopul atacurilor informatice a fost aflarea de informatii confidentiale.

Cotidianul american de business a semnalat inca de saptamana trecuta ca sistemele informatice ale NASDAQ ar fi fost compromise, dar confirmarea a venit abia in weekend, cand reprezentantii firmei au declarat ca exista deja investigatii privind natura si scopul compromiterii securitatii unor computere.

In cercetarea cazului au fost implicate si Servicul Secret american si FBI, care se tem de potentialele consecinte ale unui atac asupra burselor americane. Originea si scopul atacurilor sunt inca necunoscute, dat fiind ca hackerii nu au operat nici un fel de modificari in cadrul sistemului.