Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fondul Proprietatea impotriva companiei Romgaz privind anularea hotararii actionarilor societatilor de la finele lui noiembrie, prin care s-a aprobat ca producatorul de gaze sa doneze 400 milioane de lei catre bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al Fondului. La acelasi termen de judecata, instanta a respins cererea Fondului Proprietatea privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari.

Fondul Proprietatea subliniaza ca reprezentantii sai legali vor continua litigiul impotriva donatiei realizata de Romgaz catre bugetul de stat prin promovarea cailor de atac.

Bostina si Asociatii a asistat Romgaz in procesul contra Fondului Proprietatea, care a fost reprezentat de Popovici Nitu & Asociatii.

"In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 30 noiembrie 2010 si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia pentru a se asigura ca drepturile actionarilor Fondului sunt protejate. Prin urmare, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere impotriva Romgaz prin care a solicitat anularea Hotararii nr. 12/2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz", se mai arata in comunicat.

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, a propus guvernului roman si conducerii Romgaz o solutie alternativa, sub forma unui dividend special din rezervele financiare acumulate in anii precedenti catre toti actionarii companiei.

La acea data, reprezentantii Frankin Templeton au recomandat conducerii Romgaz sa nu aprobe transferul sumei la bugetul de stat intrucat printr-o astfel de masura ar putea deveni "raspunzatoare personal pentru aceasta actiune impotriva intereselor companiei si ale actionarilor minoritari".