Bursa de la New York a incheiat in crestere sedinta de vineri, dupa ce a suferit scaderi repetate la inceputul saptamanii ca urmare a protestelor din Libia, una din cele maimari exportatoare de titei. Indicele de incredere a consumatorilor in luna februarie a atins cel mai inalt nivel din ianuarie 2008, dar indicile de crestere a fost revizuit in scadere. Dow Jones a castigat 0,51%, iar Nasdaq 1,58%.

Dow Jones Industrial Average, care suferit trei sesiuni consecutive de declin, a crescut 61.95 puncte pana la 12,130.45 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 43.15 puncte pana la 2781.05 de puncte.

Si indicele extins Standard & Poor's 500 a castigat 1,06% (13.78 puncte) incheind sedinta la 1319.88 de puncte.

"Am avut doar trei zile de scadere pentru Dow Jones, dar simt avem o revenire pe cele mai multe sectoare", a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, citat de AFP. "Exista cumparatori, dar nimic exuberant insa.", a continuat acesta.

In ceea ce priveste indicatorii economici, indicele de incredere (de la Universitatea din Michigan) al consumatorilor pentru luna februarie a atins cel mai inalt nivel din ianuarie 2008.

Cu toate acestea indicele de crestere din Statele Unite a fost revizuit in scadere pentru al patrulea trimestru, la rata de 2,8% anual.

Analistii asteaptau o revizuire in sus. Aceasta ajustare se datoreaza cheltuielilor de consum mai putin viguroase, deficitului balantei comerciale si a cheltuielilor guvernamentale mai mici decat estimarile initiale.