Actiunile bancii italiene UniCredit, detinuta in proportie de 7,6% de investitori libieni, au scazut luni dupa ce ONU a decis inghetarea activelor detinute de Muammar Gaddafi, potrivit Reuters. Banca centrala din Libia detine un pachet de aproape 5% din actiunile UniCredit, iar Autoritatea Libiana de Investitii controleaza 2,6% din actiunile bancii.

Titlurile UniCredit scadeau cu 1,6% la Bursa din Milano, mai mult decat media sectorului bancar monitorizat de indicele STOXX 600 European banking, care cobora cu 1,2%. Saptamana trecuta, actiunile bancii au pierdut 6%, afectate de revoltele sociale din Libia.

"Nu vad alt motiv pentru scaderea actiunilor UniCredit, pe langa evenimentele din Libia. Daca Libia vinde si actiunile ajung pe piata, pretul va fi sub presiune. Dar nimic nu este iminent. Trebuie sa vedem cum vor evolua lucrurile", a declarat un analist bancar.

Sambata, Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a votat in unanimitate impunerea unui embargo asupra comertului de arme si munitie cu Libia, inghetarea conturilor lui Muammar Gaddafi si ale anturajului sau si interdictia de calatorie in strainatate pentru acestia.