Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii pozitive consistente, contrat variatiilor mixte realizate de pietele vest-europene. Indicele energetic BET-NG a fost singurul care a petrecut o parte semnificativa a sesiunii de tranzactionare sub nivelul de inchidere de ieri, reusind sa revina insa in ultima jumatate de ora a zilei pentru a incheia cu o crestere de 0.20% la 808.45 puncte.

Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a reusit cea mai importanta crestere a zilei, de 3.21%, dupa un salt de un procent la debutul sesiunii de tranzactionare urmata de o tendinta sustinuta de apreciere pana la 25580.03 puncte; toate componentele sale au realizat cresteri de peste doua procente si jumatate, iar SIF4 Muntenia si SIF1 Banat Crisana au reusit cresteri de 4.50%, respectiv 3.33%.

Indicele BET s-a apreciat cu 0.78% pana la 5866.42 de puncte, majoritatea cresterii fiind datorata avansului de 3.09% al actiunilor Banca Transilvania. Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 38.2 milioane de lei; pietele de obligatiuni si produse structurate au realizat tranzactii totalizand de 219 mii de lei, respectiv 1.37 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat astazi 995 de mii de lei.