Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a acordat Bursei din Sibiu certificatul de inregistrare a contractului futures pe petrol avand simbolul DEOIL_LSC, se arata intr-un comunicat al Sibex. Activul suport al noului instrument este petrolul de tip Light Sweet Crude.

Marimea obiectului contractului este de 100 Lei x cotatia in dolari SUA pentru un baril de petrol de tip Light Sweet Crude, cotatia este in dolari pe baril iar pasul de tranzactionare este de 0,01 puncte (1 RON pe contract).

Noul instrument va fi disponibil cu scadente de una, doua si trei luni.

Data scadentei este a cincea zi lucratoare anterioara celei de-a 25-a zi calendaristice din luna precedenta lunii de scadenta.

"Pozitiile ramase deschise se lichideaza prin decontare finala in fonduri, respectiv prin plata in lei a diferentelor dintre valoarea contractului si 100 X valoarea pretului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Sweet Crude Oil pentru aceeasi scadenta, publicat de Chicago Mercantile Exchange in ziua scadentei contractului DEOIL_LSC", se arata in acomunicat.

Marjele pentru acest instrument vor fi calculate si anuntate de catre Casa Romana de Compensatie, urmand ca noul contract sa fie lansat pana la finalul acestei luni.