Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va tranzactiona, incepand de marti, doua emisiuni de produse structurate, emise de catre Raiffeisen Centrobank, avand ca suport actiunile Fondul Proprietatea, se arata intr-un comunicat al BVB. Cele doua instrumente sunt certificate turbo - turbo short si turbo long - si sunt primele produse structurate avand ca suport actiuni tranzactionate la BVB.

"Prin listarea la BVB a primelor produse structurate pe actiunile Fondului Proprietatea consideram ca sunt recunoscute atat potentialul de dezvoltare a Pietei Produselor Structurate, cat si faptul ca activul suport beneficiaza la BVB de lichiditatea necesara emiterii unor astfel de instrumente. Ne dorim ca investitorii sa considere aceste instrumente ca o oportunitate de obtinere a unor randamente superioare in conditiile in care o serie de avantaje pot fi identificate, printre care: orarul de tranzactionare identic cu cel al activului suport, eliminarea riscului valutar - ambele instrumente sunt listate in moneda nationala-, lichiditate mentinuta de furnizorul de lichiditate, conform parametrilor de lichiditate asumati de catre acesta" a declarat Valentin Ionescu, director general BVB.

Produsele structurate au fost introduse la BVB in data de 8 iulie 2010. Incepand de marti, vor fi disponibile la tranzactionare un numar total de 24 emisiuni individuale, din care 9 certificate index si 2 certificate turbo listate de Raiffesisen Centrobank.