Pietele europene au incheiat saptamana cu evolutii predominant pozitive, ajutate in principal de cresterile realizate de sectorul minier, pe fondul avansului inregistrat la cotatiile contractelor de materii prime. Sectorul de asigurari a avut la randul sau una dintre cele mai mari cresteri ale zilei dupa ce cutremurul de ieri din Japonia a avut un impact mai mic decat asteptarile investitorilor.

Cererea de ajutor financiar din partea UE a Portugaliei a fost astazi principalul subiect economic al zilei pentru ministrii de finante ai zonei euro. Negocierile de astazi au avut in vedere un pachet de asistenta financiara in valoare de 80 de miliarde de euro, oficialii intentionand sa finalizeze termenii acestuia pana la jumatatea lunii mai.

Conform Comisarului European pentru probleme economice si monetare Olli Rehn, Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI vor avansa propuneri pentru conditiile de acordare a imprumutului, acestea urmand a include reduceri de cheltuieli si "un program ambitios de privatizare". In paralel, oficialii Fondului Monetar International au anuntat ca au primit astazi o cerere de asistenta financiara din partea Portugaliei.