Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 2,20 milioane de lei, in scadere cu 11% comparativ cu perioada similara din 2010, se arata intr-un comunicat al operatorului pietei de capital. Cifra de afaceri a BVB a avansat cu 34,1% in perioada ianuarie-martie, la 5,97 milioane de lei, datorita cresterii rulajelor pe piata actiunilor, pe sectorul unitatilor de fond si pe piata produselor structurate.

Cheltuielile de exploatare s-au diminuat cu aproape 5% in primele trei luni din 2011 si au coborat sub 3 milioane de lei, dupa reducerea cu peste 11% a cheltuielilor de personal. Reduceri au fost inregistrate si in cazul cheltuielilor de intretinere si functionare.

La 31 martie 2011 BVB avea lichiditati totale de 63,8 milioane de lei, fata de 64,6 milioane de lei la finele primelor trei luni din 2010.

Reprezentantii BVB precizeaza ca datele financiare sunt neauditate si prezinta rezultatele individuale ale Bursei de Valori Bucuresti S.A., intocmite in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate (RAS).