Noua candidati sunt inscrisi pana acum pe lista candidatilor pentru CA al bursei de la Sibiu- Sibex. In ultimele zile si-au mai depus candidatura Paul Miclaus, Iancu Stavrositu, Cristian Sima si Alexandru Gaitan, acestia confirmandu-si pentru HotNews intentiile. Fiecare candidat are un proiect cu care spera sa convinga actionariatul Sibex ca este cel potrivit, pe ordinea de zi a sedintei AGA figurand si proiectul de fuziune al Sibex cu BVB, cu toate ca in acest moment acesta are sanse mici de realizare.

Chiar daca pana la ora 14, numele lui Miclaus si al lui Stavrositu nu apareau pe pagina dedicata a Sibex, acestia au confirmat pentru HotNews depunerea canidaturii. “Da, mi-am depus candidatura in aceste zile. Cu tot respectul pentru contracandidatii mei, am incredere in calitatile care ma recomanda pentru aceasta functie si sper sa castig”, a declarat Paul Miclaus. La randul lui, Iancu Stavrositu a precizat ca isi va depune marti candidatura, atuul sau fiind “viziunea si masurile concrete pe care le am in vedere pentru imbunatatirea activitatii Sibex”.

Vezi aici lista candidatilor si CV-urile acestora

Reamintim ca recent, Teodor Ancuta l-a propus pe Patrick Lyle Young, in functia de director general al Bursei de la Sibiu, romanul anuntand inca din februarie ca intentioneaza sa isi depuna in luna aprilie mandatul.

Young are o experienta de 23 de ani in management, detinand de-a lungul timpului functii de conducere la mai multe companii de brokeraj si colaborand cu burse de referinta precum London International Financial Futures and Options Exchange, Bond Exchange of South Africa, Australian Derivatives Exchange, Chicago Mercantile Exchange si National Stock Exchange of India.

Consiliul de Administratie al Sibex a aprobat numirea lui Young la 23 martie, iar acesta va putea prelua oficial postul dupa modificarea actului constitutiv, astfel incat functia de director general sa fie separata de cea de presedinte al Consiliului de Administratie. In plus, Young trebuie validat si de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.