La Sibex, prima sesiune de dupa Paste a fost una de asteptare, intensitatea la tranzactionare fiind scazuta. La ora 17:15 numarul contractelor incheiate era de 750, cu o valoare de 2,55 milioane de lei. Evolutia cotatiilor fost una pe scadere pentru segmentul financiar, derivatele valutare si pe aur, respectiv pe plus pentru derivatul pe Dow Jones.

Pe piata futures, interesul investitorilor care au revenit pe piata s-a concentrat in special pe derivatele pe actiunile SIF5 Oltenia. Vanzatorii si cumparatorii au incheiat, pana la ora 17:15 un numar de 571 contracte. Scadenta iunie s-a remarcat cu 95% dintre acestea. DESIF5 iunie au pendulat intre un maxim de 1,65 lei, atins in jurul orei 12:00, respectiv un minim de 1,6262 lei, atins la ora 14:13. La ora 17:15, cotatia DESIF5 iunie scadea cu 1,02%. Pentru septembrie, DESIF5 erau cotate la 1,7 lei, in stationare.

Pe segmentul indici, cotatia futures a Dow Jones de la Sibex a deschis pe minus dar a trecut rapid pe crestere si a evoluat pe aceasta directie in restul sedintei, in conditiile in care directia predominanta a indicelui pe piata futures americana a fost tot una pozitiva, iar in prima ora de la deschiderea NYSE, cel mai urmarit indice de pe glob inregistra, de asemenea, cresteri. Totodata si indicii celor mai importante burse din Europa cresteau. In SUA a fost anuntat nivelul indicelui compozit S&P/Case Shiller, care indica evolutia preturilor locuintelor din 20 de zone metropolitane. Pretul caselor din SUA a scazut pentru a opta luna la rand, pierzand 0,2% in februarie, nivel usor mai bun decat estimarile analistilor, care vedeau o scadere de 0,3%. La Sibex, cotatia Dow Jones pentru scadenta iunie castiga 45 puncte, conform cotatiei de la ora 17:15. De-a lungul zilei, DEDJIA_RON iunie a atins un minim de 12.400 de puncte, maximul zilei fiind inregistrat dupa deschiderea bursei de pe Wall-Street. Pentru decembrie, indicele american pierdea doar un punct, dar pe un volum mai mic.

Desi cursul oficial al euro a coborat la 4,0735 lei, minimul din martie 2010 incoace, pe piata derivatelor valutare de la Sibex a fost liniste, intensitatea tranzactiilor lipsind. Cei care au tranzactionat au avut totusi o directie similara cu cea a referintei anuntata de BNR, moneda unica depreciindu-se cu 0,45 bani pentru iunie si 0,50 bani pentru decembrie.

Pe segmentul aurului, dupa cresterile din ultima vreme, sedinta a adus o evolutie pe minus a cotatiei unciei. Cu o zi inainte de scadenta mai, pretul metalului galben pierdea 12,6 dolari in timp ce pentru iunie, scadenta care va deveni orizont investitional scurt, uncia se ieftinea cu 27,2 dolari.

Au mai fost tranzactionate si derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea, cotatia futures pe scadenta iunie pierzand 1,36%.