Pietele europene au realizat astazi evolutii pozitive pentru a cincea zi consecutiv; cele mai importante cresteri au fost inregistrate de actiunile din sectoarele tehnologic, petrolier si de asigurari, in timp ce sectorul minier a inregistrat evolutia cea mai modesta, declinul sau fiind unul dintre motivele scaderii de 0.02% a indicelui londonez FTSE. Produsul intern brut al Marii Britanii a avansat in primul trimestru al anului cu 0.5% fata de Q4 2010, recuperand declinul inregistrat la finalul anului trecut.

Cresterea, in linie cu asteptarile medii ale analistilor, a fost ajutata de avansul sectoarelor de productie si servicii cu 1.1%, respectiv 0.9%. Inflatia din Germania a accelerat in luna aprilie in urma cresterii costurilor de energie, nivelul calculat conform normelor europene atingand 2.6%, dupa ce in luna anterioara fusese de 2.3%.

Valoarea a fost in linie cu asteptarile medii ale economistilor. Indicele de incredere a consumatorilor germani publicat de GfK va inregistra a doua scadere lunara consecutiva in mai conform datelor preliminare. Declinul estimat pana la nivelul de 5.7 de la 5.9 in aprilie este mai mare decat asteptarile medii de 5.8 ale asteptarilor economici. Scaderi similare au inregistrat si indicii pentru asteptarile economice, veniturile si cheltuielile consumatorilor germani.