Joi: Dolarul coboara la cel mai mic nivel din 2008 fata de sase valute de referinta
Dolarul american a coborat la minimul ultimelor 16 luni fata de euro, scrie Bloomberg.
Dolarul australian a urcat la o cotatie record, iar moneda sud-coreeana a urcat la maximul ultimelor 32 de luni.
Bursele asiatice au fost pe plus, dupa ce Federal Reserve a reinnoit angajamentul de a mentine ratele dobanzilor aproape de zero pentru a stimula economia Statelor Unite.
Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 1,1 la suta, cel mai mare nivel al ultimelor opt saptamani.
Argintul, cuprul si petrolul au continuat sa se scumpeasca.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
O moneda de argint cumpara acum 50 de ani la fel de multa benzina ca acum. Singura diferenta este ca atunci moneda aia era o zecime de dolari si azi este cinci dolari.
Aurul si argintul garanteaza niste rezerve, dar achizitionarea lor in exces practic blocheaza economia, diminuand valoarea reala a banilor, facandu-i incet incet inutili.
Economia de azi nu se bazeaza pe rezerve ci pe raportul productie/consum; cerere/oferta.
Pe termen scurt e OK, deoarece vor creste exporturile, dar americanul va cumpara mai putini hamburgeri cu cu aceeasi dolari.
Ca sa plateasca mai mult bani pentrru acelasi hamburger ar trebui sa fie o inflatie mare. Ceea ce nu e cazul. Nu fa confuzie intre deprecierea dolarului si aprecierea inflatiei. Nu e chiar acelasi lucru. In cazul Romaniei s-ar simti imediat pentru ca, la noi creditele sunt in valuta preponderent, apoi si pentru ca suntem dependenti de importuri. In cazul US, creditele sunt in dolari (deci nu prea exista influenta), apoi si ei sunt la randul lor un mare producator de bunuri.
Tiparind bani aiurea, furi din valoarea celor existenti. Aia nu e inflatie?
SUA e mare producator de bunuri doar pentu ca e MARE. Majoritatea bunurilor de consum sunt produse in alte locuri gen china, america de sud, sau prin alte francize. 60% din profitul SUA sta in manevre financiare, in firme de investitii care invart banii din stanga in dreapta. Aia da economie. Si sa te miri cand se sparge bula si iese o criza.
in america, un dolar e mai mare decat un ioroi in tzarile occidentale, franta, germania, italia.
dolarii aia aruncati pe piata, ajung in rezervele chinei si'n conturile arapilor. nu prea au impact pe piata americana.
singurul necaz este, pentru expatzii americani, care au malaiul in verzi.
si apropo, la nivelul asta al dolarului, cei care aveti lei, bagati mare. cumparati pe rupte la verzi, ca in cateva luini veti face bani.
v'am mai zis'o acum un an, cand dollarul era cam tot pe aici.
bernanake ala stie ce spune.
daca aveti bani de prisos, faceti'i verzi.
Daca vrei opinia mea, dolarul scade sub 2,5, si va ramane sub 2,5 pana la sfarsitul anului - asta ca sa nuspun ca in fapt se poate si mai rau.
trocul lor cu rusii e gaze pe papuci si pasta de dinti.
iar turcii, au ei chinezariile lor. nu e volum acolo.
cum zici, chinezii vor folosi surplusul din rezerve si vor investi dolari. pai asta e bine tot pentru verzi. nu crezi ?
poate ca dolarul scade la 2. 5 lei. a fost si mai jos.
taman d'aia e bine sa cumperi ieftin.
leul e de mana cu euro. iar euro primeste ordine dela bce, din alemania.
nemtii nu's bucurosi cu un ioroi balsoi.
nemtii, francezii, italienii, sunt legati de exporturi in america. sua ramane principala piata pentru europeni.
iar la petrol, nu e nicio afacere ca iei mai multi dolari pe ioroi. arapii maresc pretul pe butoiasul de oil.