Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat vineri plata unui dividend brut de 0,7015 lei pe actiune din profitul obtinut in 2010, suma totala ce urmeaza a fi distribuita actionarilor fiind de 5,38 milioane de lei, potrivit reprezentantilor BVB. Bursa de Valori Bucuresti a obtinut in 2010 un profit net de 5,70 milioane de lei, in scadere cu 32,5% comparativ cu anul anterior.

Totodata, Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat numirea lui Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea, ca membru al Consiliului de Administratie al Bursei. El il va inlocui pe Daniel Tepes, seful societatii de brokeraj HTI Valori Mobiliare, care a demisionat la finele lunii martie, invocand motive personale.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, programata la prima convocare tot vineri, nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, se arata intr-o notificare a BVB. La aceasta convocare au fost prezenti actionari care detineau 60,91% din capitalul social al societatii, in conditiile in care era nevoie de cel putin 75% din numarul total de actiuni cu drept de vot.

Principalul punct de pe ordinea de zi a AGEA era aprobarea fuziunii de principiu dintre BVB si Sibex.

Reprezentantii BVB arata ca Adunarea Generala Extraordinara se va desfasura in a doua convocare, in data de 30 aprilie, si va avea aceeasi ordine de zi.