Sibex are un nou Consiliu de Administratie. Cristian Sima, ales presedinte al CA

de D.G.     HotNews.ro
Vineri, 29 aprilie 2011, 21:08 Economie | Burse


Cristian Sima
Foto: HotNews.ro
Cristian Sima, fostul presedinte si principalul actionar al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales vineri presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex). Acesta ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu.

De asemenea, vechiul CA a fost revocat, fiind alesi noi membri: Alexandru Gaitan, Paul Miclaus, Dan Simionescu si Gabriel Filimon, ultimii doi fiind administratori si in fostul CA.

Totodata, actionarii Sibex au aprobat de principiu, cu majoritate de voturi, si fuziunea dintre Sibex, in calitate de societate absorbita, si Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de societate absorbanta.

Ancuta a anuntat la finalul lunii aprilie ca va demisiona din functia de director general al Sibex, dar va ramane presedinte al Consiliului de Administratie.

In 26 aprilie HotNews.ro scria ca Sima si-a dat demisia din functia de presedinte al WBS Holding, precizand ca are un alt proiect asupra caruia vrea sa se concentreze. El nu a dat detalii legate de acest proiect, insa a spus ca acesta este "ultimul si cel mai important proiect" din viata sa.

Conducerea WBS Holding a fost preluata de catre actualul CFO, Anca Bunea.

"Azi mi-am dat dat demisia din fruntea WBS. Am un alt proiect asupra caruia vreau sa ma concentrez, ultimul si cel mai important proiect din viata mea", a declarat Cristian Sima pentru HotNews.ro, fara a oferi detalii despre noul proiect.

Intrebat daca acest proiect are legatura cu faptul ca recent si-a depus candidatura pentru postul de administrator al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima a spus doar "no comment, speculati ce vreti".

Cristian Sima, impreuna cu grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene, a fondat WBS Holding in 1997.

Despre Sibex:

Bursa din Sibiu a fost infiintata in data de 14 decembrie 1994, avand 11 actionari si obiect principal de activitate tranzactiile cu marfuri pe piata spot.

In 27 ianuarie Sibex a lansat la tranzactionare derivatele pe actiunile Fondului Proprietatea. Noile instrumente lansate au fost contractul futures pe actiunile Fondul Proprietatea, avand simbolul DEFPR, respectiv contractul cu optiuni pe contractul futures pe actiunile Fondului Proprietatea.

Sibex s-a infiintat ca persoana juridica de drept privat si functioneaza ca societate comerciala pe actiuni conform Legii 31/1990 avand ca obiect de activitate "administrarea pietelor financiare". Capitalul social al Sibex este de 33.427.926 RON distribuit in 33.427.926 actiuni cu valoare nominala de 1 RON/actiune. Activitatea de compensare, decontare si garantare a tranzactiilor executate pe piata Sibex este asigurata de Casa Romana de Compensatie Sibiu. Un actionar nu poate detine, direct sau prin persoane implicate sau afiliate, mai mult de 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a actionarilor societatii.

Despre fuziunea BVB-Sibex:

Fuziunea dintre Bursa din Bucuresti si cea din Sibiu a devenit un subiect tot mai discutat, dupa ce administratorii BVB au declarat oficial ca este un scop comun in acest mandat.  La jumatatea lunii februarie 2011, Consiliul BVB a hotarat convocarea unei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor Societatii, in data de 29 - 30 aprilie 2011, avand pe ordinea de zi fuziunea BVB, in calitate de societate absorbanta, cu Bursa din Sibiu, in calitate de societate absorbita. AGA Extraordinara BVB se va desfasura sambata.


N.R. Cristian Sima este unul dintre actionarii HotNews.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2210 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  ne mindrim (Vineri, 29 aprilie 2011, 20:24)

  anonim [anonim]

  bine ca mai avem si oameni ca tine,bravo cristi,oltenita se mindreste cu tine..
 • +4 (4 voturi)    
  bravo (Vineri, 29 aprilie 2011, 21:14)

  eu [anonim]

  in sfirsit un om inteligent si competent la bursa de la sibiu!
  azi e o zi norocoasa pentru romania ...multe schimbari care ne dau sperante
  • -3 (3 voturi)    
   nu cred (Vineri, 29 aprilie 2011, 21:39)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui eu

   are o figura de cioban jmeker, nu-mi sugereaza deloc un om inteligent, stilat si competent, cum te-ai astepta de la un bussinesman
   • +4 (4 voturi)    
    sunt (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:28)

    sunt [anonim] i-a raspuns lui srpc

    sunt curios ce sugereaza figura dumitale... celorlalti. sunt convins ca dumneata te vezi drept cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai cel...

    cristian sima a fost olimpic la matematica. dumneata?

    parerist?
   • +1 (1 vot)    
    eh! (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 13:23)

    bula [anonim] i-a raspuns lui srpc

    si eu,uitandu-ma la fotografia ta as zice ca esti pertinent. Dupa care zaresc coltul carnetuli de partid din buzunar.
  • +1 (1 vot)    
   bravo (Vineri, 29 aprilie 2011, 21:49)

   bravo [anonim] i-a raspuns lui eu

   bravo si la mai mare!
   ca o mica ironie a sortii, pentru cei care mai stiu unele lucruri, 29 aprilie inseamna o victorie pentru cristian sima si o infrangere - arestarea - pentru sorin ovidiu vantu. cum le potriveste viata, nu e asa? :)
   felicitari, domnule cristian sima! piata de capital din romania are nevoie de oameni cunoscatori, inteligenti, hotarati si de actiune! ma bucur si pentru romania, ma bucur si pentru dumneavoastra, ma bucur si pentru mine!
 • +2 (2 voturi)    
  felicitari (Vineri, 29 aprilie 2011, 21:54)

  tudor [anonim]

  nu stiu care este proiectul dvs., dar sper sa contina sintagma consolidare...
  ca ne-am saturat de eficienta informationala in forma slaba:)
  va urez succes!
 • -1 (3 voturi)    
  derivate. (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:13)

  eugen [anonim]

  De ce nu explicati ca aceste cotatii futures (de viitor) ale diverselor "produse" inventate sunt niste pariuri oarbe bazate pe aprecieri care au putina legatura cu realitatea obiectiva dar au legatura cu o realitate artificiala.
  Spuneti cat din bula speculativa care a generat criza se datoreaza acestor speculatii pure, intra pe net si vezi ca poti paria pe pretul la cacao, burta de porc, suc de portocale, petrol brent, uraniu, paladiu, busteni, fara ca sa fi vazut in viata ta asa ceva si cu putin noroc, abilitate si informatii nespecifice produselor poti castiga multi bani.
  Care este sura banilor, cacaua, bustenii sau burta de porc? Sursa este contul celorlalti pariori mai putin inspirati, dar influentele sunt mai multe.
  Ca ar fi asta o bursa, la Sibiu, este doar o poveste, lipirea de BVB mi s-ar parea o aberatie
  • +3 (3 voturi)    
   acele (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:34)

   acele [anonim] i-a raspuns lui eugen

   acele cotatii futures de care vorbesti dumneata sunt, in primul rand, mijloace de protejare importiva variatiilor de pret si cu nimic diferite decat orice contract care se incheie intre doi antreprenori, in care se stabileste un pret prezent pentru un serviciu prestat in viitor.
   ca orice marfa care se tranzactioneaza, creeaza oportunitati de afaceri si de speculatii. asa si painea. asta inseamna ca painea este rea si fara legatura cu lumea reala?
   marfa, ca si tehnologia, nu este nici buna nici rea. cei care se servesc de acestea, pot fi buni sau rai. dar sa nu confundam marfa cu ambalajul.
   • -1 (3 voturi)    
    ma bucur (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:56)

    eugen [anonim] i-a raspuns lui acele

    ca sunt persoane care inteleg ca acele miloace de protectie au devenit marfa si au un pret care este altul decat cel al serviciilor sau marfurilor care inca nu s-au prestat sau vandut si constituie ele insele produse care se pot tranzactiona dar cand ma gandesc ca acele hartii care reprezinta valoarea "produsului" s-au vrut decontate in bani reali nici nu trebuie sa caut prea mult dupa sursa crizelor.
    • +3 (3 voturi)    
     pana (Vineri, 29 aprilie 2011, 23:22)

     pana [anonim] i-a raspuns lui eugen

     pana la urma nu ii obliga nimeni pe pariori sa intre pe piata respectiva. o fac toti cu speranta de a castiga. dar, ca la loterie, castigul unora inseamna pierderea celorlalti.

     oamenii joaca de sute de ani la loto. la fel si cu "bursa pariurilor". credeti ca cei care castiga... se plang?
   • -1 (1 vot)    
    unu (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 8:49)

    unu [anonim] i-a raspuns lui acele

    acele cotatii futures de care vorbesti dumneata sunt, in ULTIMUL rand, mijloace de protejare importiva variatiilor de pret.
    In realitate, ele au devenit scop in sine, mijloc de specula, parghie in mana potentatilor pentru a influenta pretul activului suport. Cum va explicati faptul ca in mai putin de un an pretul petrolului a urcat de la 70 la 150 de dolari apoi a scazut la 30 de dolari. cerere si oferta? ma indoiesc.
    fara a fi un dusman al lor, cred ca produsele derivate sunt un factor de distorsiune a pietelor si o cauza importanta a crizei prin care trece omenirea (cu exceptia lui boc -).)
    • +1 (1 vot)    
     de (Duminică, 1 mai 2011, 21:53)

     de [anonim] i-a raspuns lui unu

     de parca apartamentele nu devenisera, in 2007, obiect de specula in sine... asta inseamna ca trebuiau daramate apartamentele? specula se face si cu petrol... o sa dam foc petrolului?
     dumneata crezi ca ai putea sa demarezi o afacere de taxiuri, de exemplu, fara sa fii sigur ca poti prevedea pretul combustibilului pe timp de 6 luni? ai sa cumperi, probabil, o asigurare impotriva depasirii de catre benzina a unui anumit pret. contractul futures (mai precis, o optiune) este exact o asigurare de acest fel.
     mai puneti mana si mai traiti si realitatea, nu va imbatati cu ideologie din carti. in criza si-au luat-o cei care erau doldora de ideologie si nuli-naivi in ceea ce priveste realitatea.
  • +1 (1 vot)    
   De ce ti e frica de Sima? (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 10:02)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui eugen

   Din comentariul tau inteleg ca iti este frica de Sima.Si daca joci cum spui tu ai dreptate sa-ti fie frica.Impresia mea este ,ca Sima nu iarta pe nimeni.Nici pe el.
 • -1 (1 vot)    
  o amintire... (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:20)

  Sorin [anonim]

  Imi aduc aminte despre afirmatia d-lui Sima facuta in cadrul unui interviu Hotnews acum aproximativ doi ani, in care spunea pe vremea aceea, cu un aer de siguranta, ca moneda euro va creste pana la o anumita valoare (nu o mai retin). Mi-am notat acea valoare in agenda (era de fapt un interval) si, de curiozitate, am fost atent la acest aspect timp de cateva luni, sa pot cantari justetea aprecierii unui specialist al unei vestite case de brokeraj. Ei, ce sa vezi? Nu s-a adeverit...
  • +2 (2 voturi)    
   ca (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:39)

   ca [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   ca o mica ajustare la ceea ce spuneti fumneavoastra: meritul unui specialist al unei case de brokeraj nu este acela de a nu se razgandi, ci acela de a se razgandi la momentul potrivit si in directia cea buna.
   ca sa va exemplific: in respectiva perioada in care dumneavoastra ati urmarit sa vedeti daca e adevarata o apreciere (si, probabil, nu ati facut mai multi bani nici asa si nici altfel), domnul cristian sima a facut, cu siguranta, un profit frumusel. pentru ca dumnealui, spre deosebire de dumneavoastra, nu a avut ca prioritate sa urmareasca vorbele si declaratiile de la televizor, ci realitatile financiare si economice.
   cam asta este deosebirea de fond dintre domnul cristian sima si dumneavoastra.
   • -1 (1 vot)    
    multumesc (Luni, 2 mai 2011, 8:11)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui ca

    Multumesc pentru raspuns, dar...
    1. Nu am tranzactionat si nu tranzactionez
    2. E trist daca dl.Sima castiga (ca individ) facand, dupa cum spuneti "un profit frumusel", si, in acelasi timp, in urma aprecierilor dansului, altul (ca si client) pierde, facand, dupa cum spuneti "un profit frumusel"
    • +1 (1 vot)    
     unele (Luni, 2 mai 2011, 10:49)

     unele [anonim] i-a raspuns lui Sorin

     unele piete sunt jocuri cu suma nula. chiar si turneele de poker: castigurile se dau din taxele platite. la fel si loteria.

     e trist ca oamenii au libertatea sa joace la loto? sa participe la jocuri de poker? in afara de dimensiunea financiara exista cea psihologica, aventura etc.

     sa le desfiintam? aveti propuneri concrete in acest sens? sa dam voie sa joace la loto numai cei care au studii universitare? numai cei care au pielea alba?

     la fel este si cu tranzactiile respective. nimeni nu intra obligat acolo. toti intra de buna voie si... doritori de castig. e logic ca unii vor pierde. dar nimeni, repet, nimeni nu este obligat.

     dumneavoastra ce-ati dori? sa restrangeti libertatea cu forta? ca oamenii sa fie mai... fericiti? precum comunistii cu al lor "bai, fiti fericiti, ca daca nu va ia mama dracu'!"?
  • -1 (1 vot)    
   Multe nu se adeveresc (Vineri, 29 aprilie 2011, 22:57)

   Tyty [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   A spus-o asa in trecere despre euro...probabil ca a si luat-o in barba pe pozitii long e/ron
   Dar nu l-a costat nimic sa arunce cu predictii ...unele ies si devii celebru, altele pica si mai incerci data viitoare.Poate iese atunci!!!!
   • -1 (1 vot)    
    pe romaneste... (Vineri, 29 aprilie 2011, 23:14)

    eugen [anonim] i-a raspuns lui Tyty

    ...daca esti zmeker le-o tragi, daca nu, o iei in barba, este esenta distilata a genului de afacere.
 • +1 (1 vot)    
  Felicitari, Domnule Sima! (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 8:13)

  Rescatorul [anonim]

  Sunteti un profesionist autentic. Sincere felicitari!
  • -1 (1 vot)    
   desigur (Duminică, 1 mai 2011, 9:23)

   dorel [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

   specialist in spalari de bani pentru italieni acum poate sa o faca la alt nivel un cabotin cre se viseazaa prim ministru sau mcar sov aaa si sa nu uitam de miclaus acu 2 ani dadea cu sbsemnatu la dna pentru manaria de la rrc relatiile politice l-au scapat de bulau si din comisar cnvm a rams simplu consilier acum scoate iar capu deci pa sibex in maxim un an dup ce se va fi mancat tot capitalul social o sa dispara de pe harta
   • +1 (1 vot)    
    daca (Luni, 2 mai 2011, 10:50)

    daca [anonim] i-a raspuns lui dorel

    daca ai dovezi, de ce nu te duci cu ele in justitie sau la politie? e usor sa dai din gura si sa scuipi noroi (aka "esti ceea ce bei"), mai greu e sa iti asumi raspunderi...
 • -1 (1 vot)    
  Dezastru (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 8:54)

  The Fool Trader [anonim]

  Sima si-a luat jucarie noua. Ca orice copil rasfatat, el o va utiliza o perioada in folos propriu si apoi o va strica. Nu va amagiti ca-i pasa de actionari sau dezvoltare.

  Lui ii pasa de banii lui.

  E usor sa vi la ceva gata facut si sa zici ca esti mare manager cand stii ca ai un capital social de 33 milioane lei.

  Sibex RIP
  • +1 (1 vot)    
   mie (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 21:45)

   mie [anonim] i-a raspuns lui The Fool Trader

   mie mi se pare o realizare, totusi, sa convingi actionarii sa voteze. chiar daca e sa fie asa cum spui dumneata si sa faca praf banii actionarilor, ii va face praf... omul votat de ei.
   acondus o firma de brokeraj cativa ani.

   dumneata ce realizari notabile ai la CV? esti cumva critic de tranzactii financiare? biograf economic al lui cristian sima?

   bagator in/de seama?
  • +1 (1 vot)    
   Sindromul Tepes (Duminică, 1 mai 2011, 16:47)

   Un SIF doua SIF-uri...O Teapa doua tepe [anonim] i-a raspuns lui The Fool Trader

   Ancuta s-a aliat cu Tepes si cu SF-urile...si l-a batut initial pe Sima.Acum Sima s-a aliat cu SIF-urile. Si i-a batut pe primi doi. Logica ne spune ca urmatoarea victorie va fi a SIF-urilor.Impotriva noastra a tuturor.Ca de obicei.De asta e Tepes toxic.A aparut de nicaieri.A plecat nicaieri.Doar noi ceilalti tragem ponoasele.
 • -1 (1 vot)    
  Un ... (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 14:55)

  un fost jucator la bursa ... [anonim]

  Un joc Piramidal dupa schema Ponzi se prabuseste in momentul in care suma de platit celor care se retrag nu mai poate fi acoperita din suma adusa de cei care intra in joc. Banksterii de pe Wall Street in cooperare (as putea sa spun cardasie dar nu o fac) cu cei ce controleaza bursa si (atentie !) TIPARNITA Federal Reserve a amanat multa vreme momentul prabusirii jocului pentru ca toti sa-si face plinul. PONZI + TIPARNITA. Asta a fost criza. Sustinuta si de Guvern prin Trezorerie si Comisiile din Parlament. Jocul pe derivate a fost de mare ajutor in acest joc care a fost o schema Ponzi + Complicitatea Guvernului si Parlamentului.
  Viitorul Bursei ? Nu stiu ce pot ca sa spun.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by