La Sibiu Stock Exchange, scaderile au dominat in cea mai mare parte a timpului in cea de a doua sedinta a saptamanii, sub influenta evolutiilor de pe pietele internationale. Scaderile s-au observat pe cele mai lichide instrumente, anume derivatele pe actiunile SIF Oltenia si pe indicele Dow Jones. Investitorii au fost ceva mai prezenti in piata comparativ cu prima zi a saptamanii, intensitatea la tranzactionare crescand comparativ cu ziua anterioara. Ca urmare, pana la ora 17:45, numarul contractelor incheiate era de peste 3.000 cu o valoare de 12,7 milioane lei.

Segmentul financiar s-a mentinut cel mai lichid, cu 1.800 de contracte DESIF5, care s-a depreciat de-a lungul zilei pentru toate scadentele tranzactionate. La ora 17:45, cotatia DESIF5 iunie se afla pe minus, pierzand 2,48%. Pentru septembrie DESIF5 scadea cu 1,7%, pentru decembrie se observa o scadere de doar 0,07%, iar pentru prima scadenta trimestriala din 2012 o corectie de 2,09%. Pentru DESIF5 a fost o zi buna si din perspectiva volumului optiunilor. In urma corectiilor de pret din ultima perioada, investitorii au preferat sa investeasca in optiuni cu scadenta apropiata, gasind oportun momentul de a atrage aceste instrumente la preturi deosebit de atractive. Astfel, pentru intervalul de sapte saptamani ramase pana la scadenta, orizontul investitorilor a mers pentru DESIF5 pe o plaja a preturilor de exercitare cuprinse intre 1,3 si 1,75 lei pentru o actiune. Costurile comparatorilor s-au ridicat intre 3,5 bani actiunea la pretul de exercitare de 1,7 si 1,75 lei, si 26 bani pentru optiunea de tip Call de 1,3 lei actiunea.

In sectorul derivatelor pe indici, cotatia futures de la Sibex a Dow Jones s-a aflat pe minus in majoritatea timpului. Apoi, dupa deschiderea de la NYSE, cotatia pe termen scurt a fluctuat, intrand chiar pe teren pozitiv. Pe plan global, actiunile au dat semne de slabiciune in conditiile in care investitorii si-au indreptat atentia spre o serie de stiri economice programate pentru urmatoarele zile. De asemenea banca centrala a Indiei a ridicat ratele dobanzilor pentru a tine sub control inflatia. Totodata, tendinta de intrare pe minus de pe pietele lumii a confirmat faptul ca euforia creata de moartea lui Osama bin Laden a trecut, investitorii fiind mult mai interesati de starea de recuperare economica globala si perspectivele pentru ratele dobanzilor. Pe piata sibiana, la ora 17:45, cotatia indicelui DJIA se deprecia cu doar 4 puncte pe scadenta iunie in timp ce pe scadenta septembrie crestea usor cu 2 puncte. La aceeasi ora investitorii tranzactionau indicele american si pe scadenta decembrie 2011, cotatia pe aceasta indicand un plus de 35 puncte.

Participantii au mai tranzactionat si pe piata aurului respectiv a derivatelor pe petrol, cotatiile indicand o scadere cu 32,2 dolari a unciei pe scadenta iunie respectiv o diminuare cu 1,655 a cotatiei barilului pe acelasi termen.

Pe segmentul spot s-a remarcat un interes in crestere pentru titlurile Sibex, inregistrandu-se schimburi cu 107.295 de actiuni. Cotatia SBX s-a mentinut la valoarea de 1,6 lei/actiune.