Bursa de la New York a încheiat in crestere mai mare sedinta de vineri, sprijinită prin cresterea neasteptata de noi locuri de muncă din Statele Unite, deşi urcarea bruscă a dolarului pe finalul sesiunii a stopat putin impulsul din piaţă: Dow Jones a câştigat 0,43%, iar Nasdaq 0,46%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 54.57 puncte la 12,638.74 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, urca cu 12.84 puncte la 2827.56 de puncte.

Si indicele Standard& Poor's 500 a crescut urcat cu 0,38% (5.10 puncte) incheind sedinta la 1340.20 de puncte. "Această piaţă rămâne foarte fragilă din punct de vedere al asumarii de riscuri", a subliniat Peter Cardillo de la Avalon Partners.

Piata si-a încetinit în mod semnificativ progresul în a doua jumătate a sesiunii, invers faţă de cresterea evolutiei dolarului, si după ce oficialitatile din Grecia au negat ca tara lor ar dori sa se retraga din zona euro si sa revina la moneda veche, drahma.

Cum a plecat zvonul care a dus la caderea euro in fata dolarului?

Grecia ia in calcul o eventuala retragere din Zona Euro, au declarat pentru Der Spiegel surse bine informate despre intentiile guvernului de la Atena.

Grecia a dezmintit imediat si in mod "categoric" o astfel de ipoteza.

"Articolele de acest tip mineaza eforturile Greciei si nu serveste decat speculatorilor, dezmintim categoric", a declarat pentru AFP o sursa din cabinetul premierului Georges Papandreou, referindu-se la articolul Der Spiegel.

Der Spiegel anuntase si ca o reuniune de criza urmeaza sa aiba loc vineri seara la Luxemburg, dar si aceasta informatie a fost dezmintita de seful Eurogrup, Jean-Claude Juncker. (Robert Mihailescu)