Pietele europene au inregistrat astazi evolutii pozitive, intrerupandu-si seria de scaderi a ultimelor zile. Principalele cresteri ale zilei au fost realizate de sectoarele energetic si de materii prime, in timp ce sectorul financiar a suferit una dintre putinele scaderi de astazi.

Cresteri importante au fost inregistrate si de sectoarele de constructii si tehnologie. Rata somajului din Marea Britanie a inregistrat in luna aprilie cel mai rapid ritm de crestere din ultimul an, numarul celor care primesc ajutor de somaj avansand cu 12400 fata de luna martie.

Intr-un raport separat, numarul somerilor calculat conform metodologiei ILO a scazut cu 36 de mii in primul trimestru fata de Q4 2010. Aceste evolutii sunt reprezentative pentru fragilitatea pietei muncii din Marea Britanie, un argument folosit de oficialii Bancii Angliei in decizia 6-3 de a mentine nivelul actual de 0.5% al dobanzii de referinta.

Oficialii Bancii Centrale Europene si-au declarat astazi dezacordul fata de liderii politicii ai Uniunii in privinta restructurarii datoriei publice a Greciei. Juergen Stark a declarat ca varianta unei restructurari nu este cea mai potrivita in contextul actual, in timp ce Lorenzo Bini Smaghi a apreciat ca o astfel de solutie de a reduce datoria fara a o plati nu poate functiona.