Sibiu Stock Exchange (Sibex) anunta admiterea SSIF WBS Romania in calitate de Market Maker pe contractul futures pe paritatea euro/dolar, denominat in lei, disponibil la tranzactionare pe piata instrumentelor financiare derivate administrata de Sibex si avand simbolul EUR/USD_RON. SSIF WBS va indeplini calitatea de Market-Maker pe prima si a doua scadenta pentru contractul mentionat (in prezent, scadentele iunie si septembrie), se arata intr-un comunicat al Sibex.

Admiterea societatii s-a realizat prin decizia 6/23.05.2011 a Consiliului de Administratie al Sibex. "In calitate de Market-Maker pe contractul EUR/USD_RON, SSIF WBS Romania are ca obligatie introducerea si mentinerea la vanzare si cumparare a unui numar minim de 10 de contracte futures, atat pentru prima cat si pentru a doua scadenta, la un spread maxim de 0,0010 puncte pe prima scadenta respectiv de 0,0020 puncte pe a doua scadenta. Timpul maxim de actualizare a cotatiilor este de 5 minute", mai precizeaza documentul.

Intrarea SSIF WBS Romania ca formator de piata pe contractul EUR/USD_RON face ca numarul produselor de pe piata Sibex care beneficiaza de activitatea de market-making sa se ridice la opt.

Acestea sunt: contractul futures pe paritatea EURO/USD_RON, pe indicele Dow Jones Industrial Average, contractele futures SIBGOLD_RON si SIBGOLD, avand ca Market-Maker societatea WBS Romania, respectiv contractele futures pe pretul petrolului (DEOIL_LSC) si pe actiunile SNP, SIF4 si Fondul Proprietatea avand ca Market-Maker societatea Broker Cluj.