Pietele europene au incheiat saptamana cu evolutii pozitive, in contextul datelor economice pozitive ale zilei si al scaderii perceptiei riscurilor legate de situatia financiara a Greciei. Sectorul bancar a inregistrat una dintre cele mai importante cresteri ale zilei, dupa ce analistii Citibank au recomandat actiunile bancare europene citand evolutia negativa recenta a acestora care a dus la un nivel avantajos al cotatiilor.

In paralel, un articol din Financial Times a indicat ca bancile europene ar putea profita de o reducere a cerintelor de capital din noul regulament Basel III, conform unui proiect legislativ al Uniunii pentru implementarea noilor standarde. Nivelul inflatiei din Germania a scazut in mod neasteptat in luna mai, ajutat de reducerea preturilor la petrol si energie.

Valoarea indicelui preturilor de consum calculata dupa normele europene a coborat pana la 2.4% de la 2.7% in luna aprilie, asteptarile analistilor economici anticipand o evolutie stationara. Indicele de incredere a consumatorilor si mediului de afaceri in evolutia economica a Uniunii Europene, publicat de Comisia Europeana, a scazut in mai la 105.5 de la 106.1 in aprilie, mai mult