Casa de brokeraj Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a companiilor germane E.ON, Bayer si Deutsche Telekom, potrivit unui comunicat al companiei. Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central.

Reprezentantii Tradeville arata ca investitorii vor putea tranzactiona actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom "in cel mai scurt timp posibil", dupa finalizarea formalitatilor procedurale.

Tradeville va activa in calitate de market maker pentru cei trei emitenti.

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilitati din lume, cu o capitalizare de piata de peste 40 miliarde de euro si cu afaceri de aproximativ 100 miliarde de euro pe an. In Romania, grupul german detine distribuitorul de energie electrica E.On Moldova si pe cel de gaze E.On Gaz Romania.

Bayer AG este in prezent organizata ca o companie de tip "holding" cu operatiuni in domeniul chimiei, fiind cunoscut mai ales pentru divizia farmaceutica.

Deutsche Telekom AG este furnizor de servicii integrate de telecomunicatii, fiind prezent in aproximativ 50 de tari. Deutsche Telekom este principalul actionar al grupului grec OTE, care controleaza 54% din actiunile Romtelecom.