Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu o sesiune de evolutii negative, cu scaderi care au depasit o jumatate de procent la mijlocul zilei, urmate de reveniri temporare pana in apropierea valorilor de referinta, corectate insa in ultima ora de tranzactionare.

Indicele energetic BET-NG a fost singurul care a reusit sa evolueze o mare parte a zilei in teritoriu pozitiv, scaderile de la finalul zilei aducandu-i insa un declin de 0.21% la inchiderea sesiunii de tranzactionare. Indicele BET-FI a suferit cea mai semnificativa scadere a zilei, coborand cu 1.26% pana la 22173.36 puncte dupa ce actiunile Fondul Proprietatea (-0.59%) au fost singura componenta a sa care nu a pierdut peste un procent din valoarea de inchidere de vineri.

Indicele BET a coborat cu 0.40% pana la 5464.13 puncte, actiunile Transelectrica (+0.88%) si Azomures (+0.82%) fiind singurele din componenta sa care au reusit o inchidere pozitiva. Valoarea tranzactiilor de pe piata de actiuni a sectiunii BVB a fost de 15.35 milioane de lei, iar pietele de produse structurate si futures au totalizat 656, respectiv 907 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei a fost de 6.48 milioane de lei.